About

De Santenkraam, thuis van al mijn hersenspinsels, gedachtengangen en belevenissen. ‘Zij kon er het schrijven niet laten’ en het foto’s maken ook niet. Lees en kijk mee als je zin hebt. En als je mij dan nog een plezier wilt doen laat je een reactie achter.

De door mij gemaakte foto’s en teksten op deze site zijn het eigendom van mij, Sanneke Ziermans en mogen niet gekopieerd worden.

Advertenties

28 Reacties op “About

 1. Een van de basisscholen bij mij om de hoek werd de Santenkraam genoemd. Vandaar dat ik even nieuwsgierig kom lezen.
  Vriendelijke groet

 2. Ellen de Zeeuw

  Hi Santekraam
  Ik heb in jouw oude “Santekraam” op 1 mei 2009 een reactie geschreven, en nu blijkt deze reactie met mijn naam en email heel hoog in Google zoekresultaten te verschijnen. Zou jij die oude reactie nog kunnen verwijderen? Alvast reuze bedankt.
  Ellen

 3. Hoe geef je wat bekendheid aan je blog? of zijn het vooral nieywsgierigen die even blijven lezen? H Groetjes, Danny

  • sanneke

   Ik denk dat laatste, ja, vooral nieuwsgierigen die blijven plakken. Het helpt ook om zelf meer logs te lezen en reacties achter te laten met de link van jouw weblog erbij.

 4. evi

  Wilt u mij misschien uw emailadres mailen? Ik doe dit jaar eindexamen tekenen vwo en zou u graag een vraag willen stellen.

  bij voorbaat dank!
  Evi

 5. Anoniem

  Hallo Sanneke, via een omweg – ik was op zoek naar Nina en Judith Blom-kwam ik op jouw blog terecht.Het zijn jouw nichtjes, begreep ik.Als 17 jarige heb ik vaak op hen gepast en het leek mij leuk te weten hoe het met hen gaat.Ik ben op jouw blog blijven hangen.Wordt erg vrolijk van de mooie foto’s en blogjes van/ over jou, je man en je prachtige kids en je vive- la-vie!!! Warme groetenvan

  • sanneke

   Dan Anoniempje!

   Wat leuk, de oppas van Judith en Nina, mijn nichten inderdaad. Judith is getrouwd, heeft 2 dochters (een al hele grote en een kleutertje) en volgens mij is ze taxichauffeur en… clown. :) Nina werkt op een kinderdagverblijf en heeft een dochter ietsje ouder dan mijn Jip. Doet me goed te horen dat je zo geniet van mijn logjes. Groetjes terug!

   • Het berichtje had k voortijdig verzonden ( ben soms erg aan t priegelen met m’n smartphone). Het was dus niet mijn bedoeling om anoniem te blijven: mijn naam is Sylvia Frank . Nina en Judiths overgrootmoeder – oma Boja (verbastering van Boas) was als een oma voor mij en mijn zus. Onze
    families waren goede bekenden van
    elkaar.Als je hen spreekt mag je hen de groeten doen van mij.In ieder geval bedankt voor je reactie en ik blijf je volgen…:) Warme groet van Sylvia.

    groeten doen van mij, al betwijfel ik
    zeer of ze mij herinneren….Warme groet, Sylvia

    • en sorry voor het gestuntel.Volgende keer toch maar vanaf mijn pc reageren

    • sanneke

     Wat bijzonder, ik ken hun oma en opa als Bep en Boet (als ik het goed heb). En stuntelen maakt niet uit, hoor, ik vind het erg leuk dat je hier, op mijn weblog komt.

    • Nina

     Hallo Sylvia,

     (Ik weet niet eens of dit bericht nu echt bij jou terecht komt of toch bij Sanneke – maar die wil het anders vast doorsturen :-)
     Bij het checken van mijn e-mail berichten las ik dat Sanneke een berichtje op facebook voor Judith en mij had achtergelaten: Een ‘stem’ uit het verleden – dat klinkt spannend en vooral erg leuk! Wat bijzonder dat je je ons nog weet te herinneren.
     Van jou weet ik eerlijk gezegd niets meer, al heb ik je naam nog wel eens gehoord. Maar wie weet kun je mijn geheugen opfrissen..
     Hoe lang is dat geleden, zeg…
     Het lijkt me erg leuk iets van je te horen. Weet je nog dingen over Ju en mij? Wil je mailen? Dan kan ik je wat over ons vertellen of misschien wat foto’s sturen.
     Een klein schot voor de boeg: ik ben nu 41, heb een dochter van bijna 10 en ik woon in Utrecht.

     Een hartelijke groet,

     Nina Blom

     • Wat leuk Nina, dat je reageert.Ik heb vroeger op jou en Judith gepast en een enkele keer ook op Hester.Het lijkt me leuk om met je te mailen; ik
      .heb idd.nog herinneringen aan je ouders en aan oma Boja.Ik woon in Amsterdam samen met man en zoonlief van 23 jaar.Ik denk dat Sanneke wel mijn mailadres kan zien, anders stuur ik het wel via t prikbord op facebook .Tot gauw mails dan .Grotjes van Sylvia .

 6. Dag Sanneke,

  Mooie blog maak je, met hartverwarmende verhalen!
  Voor de Facebookpagina van Studio Zanoni (www.Facebook.com/StudioZanoni) ben ik op zoek naar mooie, ontroerende en/of boeiende verhalen met een wieg als middelpunt. Nu kwam ik op jouw oude blog het prachtige verhaal tegen getiteld “De Wieg”.
  Niet alleen heel aangrijpend maar ook nog eens heel mooi geschreven.
  Vind je het goed dat ik het wieg verhaal overneem op mijn Facebook pagina? Ik hoor het graag.
  Groetjes, Mandy

  • sanneke

   Hoi Mandy,

   Dit verhaal is zo met mij verbonden, dat zou ik niet graag zien op een andere plek dan op mijn weblog. Wel zou je een link naar het logje mogen plaatsen.

   Met vriendelijke groet,

   Sanneke

 7. Is het erg? Zo nu en dan zoek ik je blog op, leest zo lekker weg…

 8. Anoniem

  Dag Sanneke,

  Ik wil je heel graag een vraag stellen over de afkomst van Elvis en Lux.
  Onze kat is een jaar geleden dood gegaan en nu willen we graag een nieuw huisgenootje. Vanaf de dag dat ik die van jou zag was ik verkocht, ze zijn zo prachtig. Zo zie je ze zelden…
  Mijn vraag is dan ook of het gezin waar ze vandaan komen misschien vaker nestjes hebben.
  Zou je me dat willen laten weten?
  Alvast bedankt.

  Hartelijke groet, Saskia

 9. Saartje

  Hoi sanneke,

  Ik heb je een bericht gestuurd maar weet niet of het goed gegaan is. Het ging over Lux en Elvis. Mijn mailadres is heides@telfort.nl

 10. Saartje

  Hm, geen eerder bericht zichtbaar dus blijkbaar is het niet goed gegaan!
  Ik zou heel graag willen weten of de moeder van Elvis en Lux vaker nestjes heeft. Wij willen een jaar na het overlijden van onze kat graag weer een nieuwe en vinden die van jullie zo mooi!!!

  Groetjes Saartje

 11. Ik volg je al een tijdje, en lees je graag. Vandaag mijn luie ‘zondag’ doorgebracht door uren en uren je blog te lezen! Je schrijft fantastisch! En je lijkt me een obgelooflijk leuke, moedige en positieve vrouw met een fantastisch gezin! Doe zo verder, ik blijf je met heel veel plezier volgen en lezen!

 12. Tom Beek

  Prachtig blog heb je Sanneke! Ik ga je volgen.

 13. Samantha

  Hi! A friend on twitter mentioned that you have may-thurner’s syndrome after I mentioned having it! I’ve never heard of anyone else having it, and thought it would be nive to email/chat about it!

 14. Marieke

  Dat jonge meisjes die luisteren naar de naam ‘Neeltje’ zeldzaam zijn, heb ik inmiddels wel ontdekt. Wat grappig dat onze dochter Neeltje een naamgenoot heeft die op dezelfde dag jarig is! Jullie Neeltje is exact een jaar jonger dan onze Neeltje. Naast dezelfde naam en verjaardag delen ze ook de lange blonde haren. Wat zijn Neeltjes leuk, hè?!

 15. Dat Jip vandaag weer een uur de klas in is geweest is fantastisch!

  Dag Sanneke,
  Ik heb net je verhaal gelezen over Jip en he andere kinderen met hun hoogbegaafdheid.
  Wat fijn dat je zo liefdevol over je kinderen schrijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s