Zoon in het ziekenhuis

Ik rende in een wapperjurk op blote voeten de ochtend in. Net op tijd om de container aan de straat te zetten. Hallo dinsdag. 

De grond onder mijn voeten, de ochtendzon op mijn huid, de dinsdag: dit moet betekenen dat maandag 9 mei definitief achter de rug is. Dat is maar goed ook, die maandag moest geen seconde langer duren dan hij deed. 

Een zoon in het ziekenhuis… 

We weten nog steeds niet wat Jip scheelt. Hij slaapt erg slecht, wordt nooit uitgerust wakker, heeft altijd hoofdpijn, altijd buikpijn, kan niet ruiken. Het begon toen hij met 10 in de puberteit terecht kwam en ineens razendsnel groeide, 20 cm in een jaar, maar een verklaring voor waarom het zo slecht met hem gaat dat hij al maanden niet naar school kan hebben we niet. 

De kinderarts in het UMCG besloot dat het de kortste klap was Jip een week op te nemen, zodat hij geobserveerd kan worden en er in korte tijd veel verschillende mensen naar hem kunnen kijken en ze samen hopelijk tot een conclusie kunnen komen. Een neuroloog, een fysiotherapeut, een psychiater, een kno-arts, een kinderarts die ook hoofdpijndeskundige is. Samen gaan ze proberen te achterhalen wat er met Jip aan de hand is. 

Gisteren hadden we de eerste gesprekken, de eerste sessie bij de fysiotherapeut. Allemaal prettige, kundige mensen daar, in elk geval zo op het eerste gezicht. Ze zetten hun tanden erin. Eh, waarin? Nou, in ons, zo voelt het. Ik voel me een afgekloven botje. We haalden zo veel mogelijk alles naar boven, alles wat maar van belang zou kunnen zijn en geloof me, dat is intensief. Het is precies 2 jaar geleden dat ik zelf het ziekenhuis inging voor een paar hele grote operaties. Ik kan me er wel zorgen over maken of dat hele grote gebeuren rond mijn May Thurner Syndroom niet toch ook zijn weerslag op Jip heeft gehad. Hij zegt zelf van niet, maar ja, hoe diep is die grond onder dat stille water? En wat ligt er op de bodem? Of is het daar werkelijk zo helder en zuiver als het overkomt en is er alleen een lichamelijke oorzaak? Maar welke dan? 

Enfin, we moeten er maar even doorheen, deze week, en hopelijk weten we dan meer, kan Jip weer weer zijn oude leven oppakken. Daar zijn we aan toe met ons allen. 

Dapper lachen en hops, maar weer door… Ook dit kunnen we.

Advertenties

22 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

22 Reacties op “Zoon in het ziekenhuis

 1. Tjonge, het zit jullie niet mee! Hopelijk achterhalen ze de oorzaak en kunnen jullie door! Zet’m op!

 2. Ik schrik elke keer enorm als ik je foto’s van Jip zie. Zo moe, flets en afgemat – en zo zichtbaar zijn best doende – hoort een jongen van zijn leeftijd er gewoon niet uit te zien. Ik hoop zó dat deze week duidelijkheid biedt. Dat ‘ie weer gewoon lekker kan puberleven.

 3. Jenni

  Sterkte met elkaar!!

 4. Anoniem

  Ha Sanneke, vervelend zeg van Jip!
  Je hoort dit wel vaker bij jonge pubers, vaak is er geen aanwijsbare reden en gaat het vanzelf over. Veel slapen hoort wel bij jonge jongens, dat heb ik veel gezien en meegemaakt.
  Hij is denk ik nu in goede handen en mocht er iets zijn dan vinden ze het!
  Verwaarloosde (niet zichtbare) Pfeiffer wil ook weleens de oorzaak zijn net als de ziekte van Lyme maar dat kunnen ze allemaal uit het bloedonderzoek halen.
  Hij ziet er wel goed uit zo tussen jullie in!

 5. Cornelis

  Heel erg veel sterkte!
  Dikke knuff!

 6. Sterkte deze week. Wat zullen jullie elkaar missen.

 7. Geartsje

  ❤️❤️❤️❤️

 8. terrebel

  O, wat eng zeg! Wat mijzelf overkomt vind ik bij lange na niet zo erg als het idee dat mijn kinderen iets kan gebeuren…brrr! Sterkte! <3

 9. Mies

  Heel veel sterkte samen, ik hoop dat ze mogen vinden wat jullie Jip zo ziek maakt. En ik wens jullie een behandelbaar plan voor Jips toekomst toe. Take care

 10. Dat is niet niks. Ik hoop dat deze week gaat uitwijzen wat er met Jip aan de hand is. Wens jullie heel veel sterkte.

 11. Al maanden niet naar school? Man, jullie krijgen het wel voor de kiezen. Sterkte. Hopelijk vinden ze iets. Iets onschuldigs.

 12. Trude

  Fijn zo n lieve mama en papa om
  je heen. Heel veel sterkte en duimen voor een goede uitslag.

 13. Wat zijn jullie dapper. Liefde overwint veel x

 14. Heel veel sterkte. Voor jullie allemaal. Dus voor de 3 op de foto, maar ook voor Nisse en Neeltje. Het zal echt niet meevallen voor jullie, de afgelopen jaren hebben jullie zoveel meegemaakt.
  Nogmaals, veel sterkte & liefde. En heel veel wijsheid voor de artsen!

 15. mieke

  lieverds ook deze draak wordt verslagen…..dikke knuffel

 16. Anoniem

  is er al eens naar zijn schildklier gekeken? dit was bij onze zoon uiteindelijk het grote probleem. wereld van verschil met hoe hij nu functioneert.

 17. EstherD

  Heel veel sterkte! En mocht je omhoog zitten met vervoer: een van ons rijdt dagelijks heen en weer naar Groningen, een lift is zo geregeld.

 18. Ciska

  Het heeft allemaal lang genoeg geduurd zo’n jonge vent hoort gewoon lekker rond te rennen en te flierefluiten. Heel veel sterkte!

 19. Lieve mensen. Het is stil hier op de online Santenkraam. Misschien is dat maar beter ook. Ik weet het niet. Zelf vind ik het maar wat lastig om evenwicht te vinden tussen de drang om te schrijven en de liefde voor mijn jongens.
  Hoop wel dat Jips verblijf in Groningen wat helderheid en hoop bracht. Was bij mij ons helaas niet het geval. Maar ja, jij bent met de slepende voorgeschiedenis met het May Turner Syndroom helaas/ gelukkig wel wat gewend. Zing, lach, dans en bewonder!
  http://lehti-paul.blogspot.nl/2016/03/ik-zal-het-nooit-meer-doen.html

 20. Janine

  Ach jee, ik hoop dat er inmiddels duidelijkheid is en dat het iets is, wat makkelijk behandeld kan worden. (Het klinkt allemaal zo naar, ik hoop zo dat het iets relatief onschuldigs is!)
  Heel veel sterkte, voor jullie allemaal!
  Liefs, janine

 21. Ciska

  Hoe gaat het nu?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s