Nicolaas en het Spookkasteel

Vandaag gaat Nisse met zijn hele klas naar de film. Niet alleen Nisses klas gaat, ook die van Neeltje mag vandaag naar de film. En met hen nog heel veel andere basisschoolkinderen uit Meppel. Heel bijzonder voor Nisse, want híj speelt in die film. 

De afgelopen maanden kreeg Nisse er een tweede familie bij: zijn filmfamilie. Hij werd gevraagd of hij mee wilde spelen in de vijfde Sinterklaasfilm die het Meppeler duo Luck Heuckeroth en Ronald Biemolt maakte. De film heet ‘Nicolaas en het Spookkasteel’, hint nog maar vaag naar Sinterklaas zodat hij het hele jaar door leuk blijft om te kijken en de Nicolaas uit de titel, dat is Nisse! 

Twee weken geleden ging de film in schouwburg de Ogterop in Meppel in première, een moment waar Nisse erg naar uitgezien had. Hij droomde van een pak, een filmster draagt een pak op zijn première immers. Gelukkig vonden we er een, en ook een mooie jurk voor zijn zusje.  

 En dan was het zover… De première… Zag ik Nisse op het witte doek én zat hij tegelijkertijd op het rode pluche naast me. Wat deed hij het goed, wat is het een vermakelijke film geworden. 

De zusjes Fleur en Chantal (Sanna Otter en Silke Vermeulen) vinden met hun opa op de rommelmarkt een oud boek. Het blijkt een bijzonder boek, geschreven in de Middeleeuwen, door… Nicolaas. De meisjes gaan in hun vakantie op zoek naar de ruïne van het kasteel waar Nicolaas ooit woonde. Hij blijkt er nog steeds rond te dolen en zels de meisjes mee te kunnen nemen naar zijn tijd. Dat het boek zomaar op de rommelmarkt belandde, was niet de bedoeling. Het is afkomstig uit het Museum voor zeer belangwekkende oudheden en drie boeven willen het maar wat graag in handen krijgen. Het wordt dus nog spannend ook…

De film is op 29 november en op 3 december nog te zien in Studio Gala in Meppel en zal uitkomen op dvd. 

   
         

    
      

 

Advertenties

8 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

8 Reacties op “Nicolaas en het Spookkasteel

 1. Wat een heerlijk idee moet dat zijn
  Een filmster in de familie.
  Wat een leuke foto’s en wat kijkt hij trots
  Heel gaaf
  Gr Leni

 2. terrebel

  Wauw! Wat geweldig! Als acteur/entertainer ken ik het gevoel van lopen over de rode loper…daar hoort inderdaad een net pak bij. Ik ben het dus helemaal eens met Nisse. Wat een prachtig haar heeft hij trouwens! Zo te zien van zijn moeder…Ik vind jullie een schitterend gezin! x

 3. Helaas hier in Ottawa nog niet in de bios, dan moeten we de dvd maar aanschaffen!

 4. Nisse

  Ik werd laatst nog filmster genoemd door iemand bij de HEMA.

 5. Nisse

  Ik ben op TV 😸
  Joehoe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s