A day at the museum

Een schoonmaakster neemt de lift, kijkt verbaasd hoe wij, één, twee, drie keer achter elkaar dezelfde trap nemen. ‘Als jullie nou eens…’, zegt de fotograaf, ‘Misschien is het ook mooi als…’, zegt de pr-dame. 

Verder is het stil in het Drents Museum. Ik kwam er al vaak, maar nog niet eerder via de dienstingang. We ontmoeten het andere uitgekozen gezin. Tot nu toe kennen we elkaar alleen als ‘gezin Mirella’ en ‘gezin Sanneke’ en hadden we alleen over elkaar gelezen in de planning voor deze dag. 

Op Facebook zagen we een berichtje van het Drents Museum. Ze zochten een gezin om een fotoshoot mee te doen tijdens een geheel verzorgde dag in het museum. Net iets voor ons. Allevijf komen we zo graag in dat museum, altijd zijn we verrukt over de kwaliteit van de tentoonstellingen (en ja, we zijn nogal nuffig daarin), natuurlijk wilden we meedoen. 

We werden uitgekozen samen met het gezin van Mirella, Arco (een tekendocent! Ha!), Madelief en Marijn. Samen met pr-dame Rosanne en fotograaf Sake gingen we het hele museum door. Grappig genoeg bleken er hele delen van het museum te zijn waar we nog nooit geweest waren. Meestal is het al sluitingstijd voor we daaraan toe komen. Het levensgrote poppenhuis zagen we bijvoorbeeld nog nooit, evenals de boot van Pesse (’s werelds oudste vaartuig) en het meisje van Yde. We deden mee aan een workshop Schots dansen (Rinke, Neeltje en ik kunnen nu de Country Dance) en een schilderworkshop, beiden naar aanleiding van de tentoonstelling ‘the Glasgow Boys.’ 

En dan is het wachten nu op de foto’s. Ze zullen gebruikt worden voor de nieuwe website van het Drents Museum en voor het drukwerk. Het kan dus zomaar dat je ons straks in de krant of in een magazine tegenkomt. 

(Oh, dat museum, als ik er kon werken deed ik het, zou me gelukkig maken, maar meehelpen er reclame voor maken doe ik ook al graag.) 

   

 

    
     

    
   

  

   
    

   

(Kregen we nog twee boeken cadeau ook, alsof de dag nog niet leuk genoeg was.) 

Advertenties

10 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

10 Reacties op “A day at the museum

 1. Wat onwijs leuk en wat een eer ook! Nu al beroemd :P

 2. Ik snap wel dat ze jullie kozen. Benieuwd naar de foto’s. Zal straks hier de VVV even checken.

 3. José

  Misschien kunnen jullie een fotoserie beginnen? In/Naar … met de Santenkraam. Jullie hebben al ‘In bed met …’ en ‘Naar het museum met …’ ;-)
  What’s next?

 4. Jet

  Dat klinkt en ziet er uit als een heerlijke dag!

 5. Ri

  Wat gaaf dat het zo’n fijne dag was. Kon ook haast niet anders. Leuk ook dat er nog een familie van enthousiastelingen was.

  Meisje van Yde vind ik nog altijd bijzonder. Ik heb er sinds kind af aan verhalen bij verzonnen hoe ze aan haar einde is gekomen. Het ene verhaal is luguberder dan het ander…

 6. Mirella Verweij

  Wat een leuke foto’s zeg… Ben ook wel erg benieuwd naar de rest. Hoop alleen niet dat we straks op abri’s langs de snelweg komen😉grappig he die overeenkomsten; o zijn jullie ook nog niet in dit deel van het museum geweest, nee van melk krijg je pijn in je buik, o wij eten ook geen vlees, o dacht jij ook moeten we dat melden of dat een beetje vreemd, o komen jullie ook uit het westen, o ben jij ook docent tekenen.. En nog wel meer…Haha heel bijzonder of zouden we waarop uitgekozen zijn😉

 7. Jacq

  Ja, jij daar werken! Dat is het! Naar eigen kracht en kunnen. Daar worden wij allemaal heel gelukkig van. En het Drents Museum ook (geloof het maar, mensen van Drents Museum die hier meelezen, dit is echt een win-win-idee en dan in het kwadraat). Maar voorlopig worden we allemaal heel blij van de foto’s van de dag waar jullie dan weer zo blij van werden. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s