Liefs uit Maastricht

En daar lig ik dan, op de plek waar ik al zo lang naar verlangde: het AZM. Ik heb uitzicht op de groene heuvels rond Maastricht, heel mooi.
Het is goed gegaan, de operatie. Ik ben een fistel en twee stents rijker. Van tevoren was nog niet duidelijk of het er één of twee zouden worden, het werden er twee dus. Ik voel ze. Ze doen hun best mijn door May Thurner ingeklemde ader zo ver mogelijk op te rekken. Dat doet wel pijn, maar dit is, in tegenstelling tot de May Thurnerpijn, pijn die je wat kan verzachten met pijnstilling. Het gaat zo (meestal) wel. Ik heb een verticaal litteken in mijn lies gekregen van een cm of 12. Onderhuids gehecht, dus dat heelt vast mooi.

De afgelopen nachten waren niet zo leuk: koorts, veel pijn, misselijk; ik kon niet wachten op de ochtenden. Overdag boek ik overwinningen: ik liep net -los!- twee rondjes door mijn kamer, onder toeziend oog van een van de geweldige verpleegkundigen. Gisterochtend ging ik nog bijna van mijn stokje toen ik probeerde te lopen, dus kun je nagaan. ‘Je loopt rechtop! Je kunt je knie buigen! Wat góed! Dat betekent dat je je bovenbeen kunt belasten!’, juichte de verpleegkundige. Ik moet er misschien wel even bijzeggen dat ik nog het tempo van een dametje van 93 heb ipv 39, maar hé, ik kan een beetje lopen, dat is al heel wat. Vanmiddag gaan we samen proberen of ik op een stoel kan zitten. Spannend!

Rinke staat ondertussen op een camping in de buurt, die geniet van zijn rust en kan snel bij mij zijn, de kinderen vermaken zich thuis met pake en beppe. Alles verloopt volgens plan dus. Nu alleen nog hopen dat mijn nachten wat beter worden (koorts en pijn terwijl je je niet kunt bewegen in bed, vastgeklonken aan pneumatische kousen is echt erg naar) en dat ik zo goed vooruit blijf gaan als ik tot nu toe doe, dan mag ik misschien dit weekend naar huis.

En oh ja, de operatie, daar heb ik niet veel van meegekregen (in tegenstelling tot de 5 uur durende onderzoeken de dag er voor, die vrij hels waren, maar ja, alles voor de wetenschap…).
Ik werd om kwart voor 8 naar de ok gereden, waar al een cameraploeg klaar stond. Mijn arts en anesthesist zagen er uit alsof ze er veel zin in hadden en dat was het laatste wat ik meekreeg. Om 14.15 werd Rinke gebeld dat de operatie geslaagd was, vier uur later mocht ik uit de uitslaapkamer. En dat was ‘m dan. Nu is het aan mij en ik doe mijn best.

20140514-115213.jpg
De anesthesist en de vaatchirurg tijdens de operatie, foto van dr Yeelai Lam, vanuit de congreszaal.

20140514-115353.jpg
Mijn binnenkant, het gestente vat. Hier wordt de diameter van het vat gemeten, ook weer een foto van dr Yeelai Lam. Heel tof dat hij die foto’s voor me wilde maken.

20140514-115900.jpg
Mijn benen na de operatie. De pneumatische kousen zuigen zich beurtelings vol lucht om mijn kuitspieren aan te spannen. Zo blijft mijn bloed in beweging, want de kans op trombose in de stents is vrij groot, dat proberen we zo en met bloedverdunners te voorkomen. Inmiddels is het drukverband er af en de drain uit mijn been, een opluchting.

20140514-120349.jpg
En dit ben ik! Nu! Vanmorgen zag ik er een stuk minder florisant uit, zat glimlachen er al helemaal niet in (teveel tijd tussen de pijnstillers), maar op het moment ben ik dik tevreden.

Dank voor al jullie steun!

Advertenties

36 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

36 Reacties op “Liefs uit Maastricht

 1. Psst wat is de afdeling en kamernummer zodat we kaartjes kunnen sturen?

 2. sanneke

  Hm, vreemd, ik zie zelf de benenfoto niet terwijl hij er wel opstaat. Jullie wel?

 3. En nu alweer een logje! Wat ben je toch een topper. Ik wens je betere nachten en een heel snel en goed herstel zodat je naar hiis mag, naar je liefsten. Voor Rinke misschien wel even rustig zo, kan hij alle aandacht op jou richten. Liefs!

 4. De benenfoto zie ik ook niet. Maar wat ben jij een topper! Nu alweer aan het bloggen. Ik hoop dat je snel weer lekker naar huis mag en dat die May voortaan verslagen is.

 5. Martijn

  benenfoto is hier duidelijk in beeld.
  Wat fijn om een goed bericht te lezen!! ben helemaal opgelucht :-)
  Succes met aansterken en de revalidatie, maar als je een ding kan, is het wel doorzetten, dus dat komt helemaal goed!
  fijn fijn fijn!!!

 6. José

  Geen benenfoto inderdaad, maar van de andere foto’s wordk ook al heel blij, vooral de laatste! Wat ontzettend tof van dokter Yeelai Lam dat hij die foto’s heeft gemaakt, dan weet je ook hoe je te zien was op ’t congres.

  Ik hoop dat de nachten meer op de dagen gaan lijken en je beiden steeds beter doorkomt. Ik vind je vooruitgang in ieder geval veelbelovend klinken zo snel na de operatie!

  Knuffel!

 7. Annemarie

  Wat fijn iets van je te lezen! Veel sterkte nog en houd moed!

 8. nicolehoevenaars

  Lieve Sanneke, wat een held ben je toch! Fijn dat je al steeds een stukje mobieler wordt en nu al zo vooruit gaat. Het lijkt me een uitdaging om niet te hard van stapel te lopen. En bizar om foto’s van je eigen operatie te zien. Nog veel sterkte, ik hoop dat de pijn snel zakt en de nachten beter worden. Kus!

 9. Kanjer!!! Zo fijn dat je alweer kunt loggen en een beetje lopen zelfs al! X

 10. anouk

  Ik zie ook geen benen, maar gelukkig wel een Sanneke met een lach! Wat fijn om te lezen dat de operatie achter de rug is en dat je alweer gelopen hebt. Mijn lief is ook ooit naar het AZM gegaan voor een operatie bij een specialist, voor hem ook een bepalende operatie en goed gelukt, hoop voor jou dus ook!
  Ik herinner me nog het limburgse dialect van de meeste verpleegkundigen, soms niet te volgen ;-)
  Heel veel beterschap!!

 11. Lieve Sanneke, ik vind je echt een kanjer!

 12. Simone

  Jippie goed nieuws! Ik duim voor je dat ’s nachts ook nog lekker kunt slapen en dan ga je vast helemaal snel vooruit!

 13. Mieke

  Spannend, veel sterkte!

 14. cath

  Heel dikke kus lieve San

 15. Ik heb een andere aandoening, maar een soortgelijke operatie achter de rug. Volgende week mag ik voor het andere been :-(. Ik ken die nachten maar al te goed! Maar die pijn vergeet je als je straks weer opgeknapt bent! Zet ‘m op!!

 16. Heel dapper hoe je je door het eerste deel heengeslagen hebt, hoop dat je heel snel opknapt!

 17. Marianne

  Komt goed Sanneke, geduld en kleine stapjes, letterlijk en figuurlijk. :-)

 18. Jacqueline

  Een pakkerd van mijn hart, dappere dame! :)

 19. Koert

  Lieve Sanneke,

  Prachtig nieuws weer! Succes!

  Koert

 20. Hanneke

  Wat een fijn bericht! En nu verder revalideren!

 21. martijn

  Hoe ging het zitten?

  • sanneke

   Goed! Ik at met Rinke een chocolade éclair aan het tafeltje voor mijn raam, met uitzicht op de Sint Pieter. 💕 en toen die op was snel mijn bedje weer in. :)

   • martijn

    heb even gegoogled wat een eclair is… lekker hoor :-)
    Super dat dat goed gaat en dat je dat samen met Rinke hebt kunnen doen. Samen kunnen jullie alles aan! Hopelijk krijgen jullie vandaag weer goed nieuws over de stent etc. we duimen voor jullie!

 22. Wojo, je eigen operatie in beeld. Dat is toch wel heel mooi! En wat sta je alweer prachtig op de foto, zelfs liggend in een ziekenhuisbed. Nu hopen dat al die artsen binnenkort te horen krijgen dat alles supergoed met je gaat! En hopelijk vannacht een betere nacht. XX

 23. onnemeis

  Zet hem op Sanneke! Een heel voorspoedig herstel gewenst.

 24. Janine

  Hee, dat klinkt goed! Ik hoop voor je dat die nachten snel beter worden, want dat klinkt eerlijk gezegd als een brandende hel…
  Goede nacht,
  Janine

 25. Lotte

  Ik lees (en leef) hier al jaren stiekem mee. Nu zie ik opeens mijn nicht, dr. van Laanen, langskomen. Dat vind ik wel zo toevallig.. En ik wil je natuurlijk een spoedig herstel wensen. En laat je goed verwennen. Groetjes!

  • sanneke

   Dat is wel heel toevallig! Wat een geweldige nicht heb jij! Na nare ervaringen met een paar specialisten ben ik zo blij dat zij me helpt. Kundig, sociaal, zelfverzekerd, vertrouwenwekkend en je kunt nog met haar lachen ook, topvrouw! Morgen komt ze me halen voor een echo om te kijken of de stents nog op hun plaats zitten en niet dicht gaan zitten en om te kijken of mijn bloed goed door het vat vloeit. Verheug me er nu al op!

   • Lotte

    Wat fijn dat je na een paar nare ervaringen eindelijk het gevoel hebt dat je in goede handen bent. Goed om te horen dat ze als chirurg ook zo’n fijn mens is. Ik ga duimen dat het bloed zo goed door het vat blijft vloeien.

 26. Anoniem

  Hee Sanneke, wat een geweldig nieuws dat je operatie zo goed is verlopen! Bijna niet te geloven dat je zelfs al gelopen hebt!
  Ik ben zo blij voor je; al die jaren heb je maar geleden en ben je dapper geweest en nu kun je straks gewoon weer alles doen.
  Die foto’ s maken het wel extra indrukwekkend, vind ik.
  Ik heb in juni in Nederland een second opinion in het UMC, waar Sophie ook door de neuro-chirurg geopereerd is, een paar jaar geleden.

  Hier werk ik heel hard in de tuin, elke dag weer: de eerste weken tonnen mos uit het gras geharkt, nu is het onkruid aan de beurt.

  In de muurspleten van het huis nestelen de meesjes en je hoort de jongen al piepen; de ouders zijn intussen aan mijn aanwezigheid en die van de kat (oud, 16 jaar, geen gevaar meer) gewend en zitten met malse wormen in hun bekje vlak boven mijn hoofd op de lantaarn.

  Er wonen hier ook wielewalen, die mij kennen en met wie ik duetjes fluit.
  Tuut tude luut, judeljoho, tutuuut, om heel vrolijk van te worden!

  De boer heeft de weilanden ditkeer vroeg gemaaid, zodat ik een eindeloze hoeveelheid groen voor me zie.

  Liefs,

  Marijke

 27. Goed te lezen dat je het goed maakt!

 28. Wat fijn dat deze stap er (eindelijk, want jee wat moest je lang wachten) op zit! Ik wens je een heel voorspoedig herstel toe.

 29. Ik zie de benenfoto niet. Wat fijn dat het goed gaat, zet ‘m op!

 30. Ik zie geen benen. Maar wel een Sanneke die blogt vanuit haar ziekenhuisbed. Onverwoestbaar, die vrouw. Doe het maar rustig aan, leuk mens, en heel veel beterschap! Hoop dat je snel weer naar je kinders mag.

 31. Veronique.

  Mooi om te horen dat het goed met je gaat, hopelijk vertoont de echo van vandaag ook de juiste/mooie beelden waar jij en je artsen naar toe hebben gewerkt. Succes met revalideren.
  Gr. Veronique.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s