Hoog bezoek

Mijn slaapkamer vroeger. Ik speelde er met mijn vriendinnen. We schreven er geheimtaalbriefjes, speelden er met het poppenhuis, brouwden smurfensnot, bewasemden het raam om er hartjes op te tekenen met aan de ene kant onze initiaal en aan de andere kant die van onze liefde van dat moment, we verzonnen er ingenieuze systemen zodat we ook ’s avonds nog vanuit onze slaapkamers met elkaar konden communiceren. Iets met zaklampen en gekleurde papiertjes die we er voor hielden. Oranje + 1 x knipperen = kun jij slapen? Rood + 1 x knipperen = ben je verliefd? Blauw + 1 keer knipperen = ja. Blauw + 2 x knipperen = nee.

De slaapkamer verruilde ik voor een studentenkamer. Het brouwen van smurfensnot maakte plaats voor het mixen van wodka-jus. Met een studiegenoot opdrachten maken, samen studeren op het bed. En eh, andere leuke dingen doen.

Van het studentenhuis naar een eigen huis. Vanaf dat moment speelde een stuk minder van mijn sociale leven zich rond mijn bed af. Ik slaap in de slaapkamer met mijn lief in het grote bed, waar elke ochtend drie kinderen bij in kruipen, maar visite ontvangen…
De laatste tijd is dat weer wat veranderd. Mijn vader zit geregeld op de rand van mijn bed met me te kletsen, de kinderen stuiven er met vriendjes en vriendinnetjes binnen en vertellen op mijn bed hoe het op school was.
Vrienden Henk en Nienke wilden gisteren graag langskomen, maar May T. en een gezellige longontsteking maakten het mij niet echt mogelijk ze beneden in de woonkamer te ontvangen. Dan maar in de slaapkamer!
Samen liedjes zingen voor Sinterklaas (er moesten nog schoenen gezet), door Jip zelfgemaakte appelflappen eten op bed en heel veel bepraten, katjes in de kast er bij. En die gezelligheid, dat was wel nèt wat ik kon gebruiken.
Het leven is anders op het moment, heel anders dan we wel zouden willen. Maar we maken er maar wat van. Gisteravond lukte dat uitstekend.

20131201-152932.jpg

20131201-152948.jpg

20131201-153001.jpg

20131201-153105.jpg

Advertenties

20 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

20 Reacties op “Hoog bezoek

 1. Wat ben je toch een kanjer. Zo fijn om te lezen hoe jullie er iets van maken. Desondanks hoop ik dat het leven voor jullie weer zal worden zoals je het wel graag zou zien!

 2. Dat is pure levenskunst, lieve San. <3

 3. Marijke Blom

  Lieve Sanneke,

  Gisteren heb ik weer uitvoerig met Boudewijn gepraat over je toestand.

  Want een toestand is het wel!

  Het is onbegrijpelijk dat je specialisten je zo lang hebben laten lijden, onnodig bovendien.

  Nu, afhankelijk van mijn eigen onderzoek (scan hypofyse woensdag) heb ik al voorgesteld dat de kinderen ook best een weekend bij mij terecht kunnen, als ze tenminste gehaald en gebracht worden.

  Dus laat even weten of ik jullie daarmee kan helpen!

  En krijg je nu antibiotica om je longontsteking te verdrijven?

  Liefs van,

  Marijke

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  • sanneke

   Lieve Marijke,

   Ja, dat is het, een toestand. En ik moet er vooral niet teveel aan denken hoe die specialisten gehandeld hebben. Gelukkig heb ik het gevoel in Maastricht echt in goede handen te zIjn. Ze zijn er heus, integere goede artsen. Ik heb mijn antibioticakuur en prednisonkuur er vandaag opzitten, maar veel soeps is het nog niet. Geduld maar.
   Jij ondergaat ook spannende dingen op het moment, Boudewijn houdt me op de hoogte. Halen in een weekend is lastig, aangezien Rinke de vrijdag tot 21.00 werkt en op zaterdag ook. Halen kan hij wel. Misschien dat je samen een keer een weekend met Boudewijn kunt verzinnen met de kinderen, het aanbod vind ik in elk geval heel lief, maar eerst maar even afwachten wat er uit jouw scan komt.

   Dikke kus,

   Je nichtje

 4. Lieve San, je bent zo’n inspiratie voor me. Dikke kus vanuit Richmond!

 5. *ademt tegen je raam en tekent een hartje*

 6. Gelukkig heb je ook een heel gezellige slaapkamer om bezoek te ontvangen!
  Leuk, die katjes in de kast! Eén van mijn katten slaapt nu al een paar weken in mijn kast, dus ik moet er goed aan denken de kast niet per ongeluk dicht te schuiven ;o)

  • sanneke

   Reuze gezellig, we konden zelfs nog even het special effect laten zien waarbij het licht uitging en de boom op de muur aan. Magic!
   Lux vindt mijn bak met maillots en panty’s helemaal het einde om in te liggen, dat wist ik al, maar nu lag Elvis er voor het verrassingseffect nog naast ook. :)

 7. terrebel

  Wat een heerlijk positief mens ben jij! En wat een fijne mensen heb jij om je heen. Ik voel mij vereerd jou (virtueel maar toch) te kennen. Fijne dromen voor strakjes…x

 8. Esther

  Ik hoop ook zo voor jou dat het allemaal weer mag gaan zoals je het graag zou zien .. maal duizend. Kus!

 9. Ik lees altijd, maar reageer zelden (sorry). Maar deze post is zo herkenbaar. Ik lig regelmatig dagen, soms weken in bed en dan verplaatst het gezinsleven zich ook naar de slaapkamer. Levert ook wel hele mooie momenten op, maar toch…! Sterkte!

 10. Jet

  Longontsteking? Beterschap!

 11. Een knuffel uit Groningen. Ik blies de wolken kennelijk niet hard genoeg weg. Mooi dat je je uitzicht, hoe beperkt ook, nog mooi weet te zien en op de foto te zetten en….maar het is toch allemaal wel reuze kut. Ja, dat is het.
  Ik geniet van je schrijfkunst. Steeds weer een kadootje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s