Je zal maar vakantie hebben

Klokslag vijf uur op zaterdagmiddag begon de vakantie hier. Rinke trok zijn Pearlepakje uit en hing het voor drie weken in de kast. De kinderen hadden vrijdag al vakantie gekregen en ik eh… ‘Jij hebt al heel lang vakantie, hè, mam?’ Eh ja, Neeltje, zoiets.

Vriendin Anita en haar dochter Nova hadden hun vakantie op Vlieland er al opzitten en kwamen op de terugweg een nachtje bij ons logeren. Dat was zo relaxt en gezellig en hielp zo goed tegen hun Waddenweemoed dat we er nog maar een nachtje bij aan plakten. Zo konden we bij een plas hier in de buurt ’s avonds picknicken en zwemmen in het strijklicht. Oh joy!

De eerste maandagochtend van de vakantie, die waar je altijd zo naar uitkijkt omdat je dan op maandag uit mag slapen, zaten Rinke en ik al voor half negen bij de huisarts. Ik schreef al eerder over een scanuitslag die ik bij toeval vond tussen de paperassen van House. House nam ze mee voor de overdracht aan de osteopaat en ik zag daar die uitslag tot mijn verbijstering pas voor het eerst. Nu voelde ik me na die date bij de osteopaat een dikke week een zombie en begon daarna pas echt het kwartje te vallen: zou het vermoeden in die uitslag kloppen, dan was ik bepaald niet op mijn plek bij de osteopaat. Een bezoekje aan de huisarts leerde me dat hij die uitslag ook nooit gekregen had. Ik ging maar eens wat serieuzer googlen op May Thurner, kwam op een lotgenotensite terecht en verbaasde me daar: verrek, die vrouwen daar vertelden mijn verhaal! Het werd niet duidelijk uit die scan, ze konden het niet goed zien, maar stel je voor dat ik het wel heb, dan is er wellicht een oplossing. Een oplossing die niet bij iedereen werkt, maar sommigen komen wel tot: ‘alleen bij periodes nog maar wat moe in mijn been, kan verder alles weer doen’. Wauw, dat wil ik ook wel!
De osteopaat gaf toe: in dit geval zou hij mij niet kunnen helpen. Wel kreeg ik via hem de paperassen van House, inclusief de gewraakte scanuitslag. Via de lotgenotensite kwam ik er achter dat in Maastricht een goeie specialist voor me zou zitten. Ik zette de kracht van twitter in om dit bevestigd te krijgen. Ik kreeg goeie inside information en wist nu zeker: Maastricht is de place to be. Met de scanuitslag in de hand en de info in mijn hoofd vertrok ik met Rinke naar de huisarts voor een doorverwijzing naar Maastricht. Gelukkig was de huisarts het helemaal eens met mijn gedachtengang en beloofde een dikke doorverwijsbrief te sturen.
En dan is het nu afwachten wanneer er plek voor me is in Maastricht, maar wanneer dat ook moge zijn, dat ik er naartoe mag vind ik al een enorme opluchting. Het is alleen wel takke ver voor iemand die gisteren de afstand Kampen-Meppel al erg ver vond om in de auto te moeten zitten. Maar dat naar Kampen gaan was zeer de moeite waard (Wieckse witte drinken op een terrasje om het vooruitzicht op Maastricht te vieren) naar Maastricht gaan wordt het nog meer.
‘Plan je afspraak op een zaterdag!,’ raadde de huisarts aan, ‘maak je er een fijn weekendje weg van!’
We gaan er voor!

20130709-092431.jpg

20130709-092625.jpg

20130709-092724.jpg

20130709-092833.jpg

20130709-092742.jpg

20130709-093020.jpg

20130709-093054.jpg

20130709-093113.jpg

20130709-093155.jpg

20130709-093221.jpg

20130709-093239.jpg

Advertenties

10 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

10 Reacties op “Je zal maar vakantie hebben

 1. Martine

  Enne, jullie kunnen ook best een nachtje bij ons blijven, als tussenstop…
  X Martine

 2. Jet

  Hè wat heerlijk dat Anita er was, leuke foto’s! Ik hoop zó voor je dat je in Maastricht goed verder geholpen kunt worden!

 3. Ik heb dat dus niet meegekregen, komt ervan als je weinig op Twitter zit in de vakantie. Pff.. naar Maastricht dus. Ik hoop dat je gauw terecht kunt en dat het nu echt het verschil gaat maken!

  Heerlijke foto’s, ik krijg er een zomergevoel van!

 4. Zat je gisteren in Kampen op een terrasje? Ik ook! Vast net niet tegelijk anders hadden we live kunnen proosten op het Maastrichtavontuur!
  Ik duim voor jullie.

 5. José

  Wij wonen ook halverwege :)

 6. Irene

  Het lijkt er op dat je verjaardagsdroom uit gaat komen….

 7. Martijn

  Fijne vakantie!

 8. Ik ben niet de eerste zie ik, maar toch: Nijmegen is halverwege. Kom hier maar lekker op bank of bed liggen / overnachten!

 9. Martijn

  misschien is dit een idee?
  http://www.monnereau.nl/speciaal-vervoer/liggend-vervoer
  of misschien met een ambulance?

  misschien wordt het nog wel vergoed ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s