Zwoele Zomeravond

Voor zijn verjaardag vroeg Greco ons naar Kröller Muller te komen, naar Een Zwoele Zomeravond. Wauw, wat een goeie plek voor een verjaardag! De avond was zwoel inderdaad, de beeldentuin vol picknickende mensen in het strijklicht. We hadden nog geen idee toen dat we de hele terugreis door noodweer zouden moeten rijden, dat dat onze engste autorit ooit zou worden. Nee, we waren onbevangen, maar goed ook. We aten er aan lange banken, luisterden naar een prachtig cello kwartet, we keken kunst, werden onderdeel van kunstwerken (en eh, ja, daar is een filmpje van. Waar ik misschien nog even bij moet vermelden dat we de aanwijzingen van Jip niet konden horen en dat ik na afloop van iemand een pen kreeg van de vereniging voor blindegeleidehonden. Ze dacht dat ik ‘m kon gebruiken.). We gingen Eefje de Visser zien. In het Rietveldpaviljoen trad ze op. Nisse was er al twee dagen zenuwachtig voor: ze had hem zo betoverd de vorige keer, op Vlieland dat we haar op zagen treden en hij haar een tekening gaf.

We wandelden naar het paviljoen en liepen tot onze verbazing zo tegen Eefje op. Nisse was ineens dodelijk verlegen, maar ik sprak Eefje toch maar even aan en vertelde dat er een jongetje was dat zo blij was haar weer te zien. Het jongetje in kwestie had zijn hoed diep over zijn ogen getrokken en nog een zonnebril op ook: volkomen incognito. Ze herkende hem toch: ‘Hé, maar jij bent de jongen die voor mij een filmpje opgenomen had, jij had zo mooi gezongen!’ Ze wist het nog! (En kijk vooral ook nog even, zo’n tof filmpje en nog met een reactie van Eefje zelf er op ook!) ‘Wil je mee zingen, zo?’, vroeg ze. ‘Nee’, schudde Nisse zijn hoofd, dat durfde hij niet. Nee, ook niet als hij gewoon in het publiek zou zitten. Hij ging gewoon stil zitten kijken. Helemaal vooraan met zijn broer en zusje. Na afloop zuchtte hij er van: zo mooi. We kochten van Eefje haar dvd die ze met goud signeerde. En daar kijken we nu naar. Prachtig is ie.

20120807-192059.jpg

20120807-192140.jpg

20120807-192220.jpg

20120807-192240.jpg

20120807-192607.jpg

20120807-192729.jpg

20120807-192802.jpg

20120807-193040.jpg

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

3 Reacties op “Zwoele Zomeravond

 1. Na jullie rechterste-linker-kunst-filmpje blijven je filmpjes hier gewoon doordaaien. Leuk! Als het Nisse-zingt-Eefje video er achter zat, klopte ie helemaal. Maar jullie als the Eurithmics was ook fijn om te horen.
  Mijn moeder was geloof ik ergens in de buurt van dat noodweer aan het fietsen met haar vriendin. Maar ze zaten vast al ergens binnen.
  Die bril staat je prima!

  • sanneke

   Ach, dat was de bedoeling niet, dat je meteen de hele bups filmpjes kreeg, maar nou ja, dan heb je nu dus niet alleen een zingende Nisse maar ook een zingende Rinke en Sanneke gezien (we zongen op verzoek van Mimi, een liedje voor het slapengaan). En ja, mét bril en zónder make-up zie ik er dus zo uit. :)

 2. Het blijft genieten deze zomer!
  Zonnige zomergroet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s