Oefenen

Nog een paar weken, dan wordt ze vier, onze Neel, ons kleine meisje dat misschien toch al niet meer zo’n klein meisje is. Een uitnodiging van de basisschool viel al op de deurmat: nog drie weken, dan wordt ze op school verwacht. Hoe bereid je je op zo’n mijlpaal voor?

Er viel nog een uitnodiging op onze virtuele deurmat. Van Neeltjes vriendinnetje Lois (met stipjes op de i, maar die vind ik zo snel niet op de iPad). Morgen wordt Lois vier, vandaag vierde ze het. Mooi zo, konden we bij Lois de kunst afkijken. En bij Henk en Novy, om te zien hoe je daar als ouders nou mee omgaat.

En och, wat was dat schatje jarig in haar Spaanse flamencojurk. En later in een enorm grote prinsessenjurk, want ze kleedde zich heel sophisticated halverwege het feest even om. Op haar nieuwe fietsje sjeesde ze rondjes over het plein voor het huis alsof het de normaalste zaak van de wereld was om te fietsen, terwijl ze dat toch echt nooit eerder gedaan had. Jip was blij Lois’ broer Merlijn weer te zien, ik was blij Novy en Henk en Lethi en Hanneke weer te zien, Neeltje was blij weer met Lois en Bo te spelen. En nu wisten we: aha, zo doe je dat dus, vieren dat je jongste, je prulletje, je kleine meisje peuter-af is. Met zon, en vrienden en taart. Ik denk dat wij het straks ook moeten kunnen, over een maandje zijn we er vast wel klaar voor.

 

20120520-220522.jpg

20120520-220545.jpg

20120520-220645.jpg

20120520-220736.jpg

Advertenties

7 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

7 Reacties op “Oefenen

 1. Wat een vette broek van Neeltje!
  Maar wat was Loïs stijlvol jarig, zeg! En zulk prachtig weer ook nog. Hiep hiep!

 2. Esther

  Die is inderdaad niet meer zo klein, t gaat met een sprong hè, vier worden. Maar wat een gave broek heeft Neeltje aan, staat haar goed!

 3. Wien

  Vier… sjonge! En ik loop er ook bij als een McHammer (alleen zonder de dance moves, zo soepel ben ik niet meer haha). Fijne foto’s!

 4. Ri

  Wat gezellig allemaal.

  i ingedrukt houden voor puntjes.

 5. Wat een leuke schoenen draagt Neeltje!
  Onze Elke mag na de pinkstervakantie gaan wennen/oefenen in groep 1. Ze heeft er helemaal zin in! Voor ons zal het wennen waarschijnlijk groter zijn dan voor haar ;-)

 6. Ik was wat overdonderd door dat feestje bij mij om de hoek, waar ik, naast de Novyfamilie, alleen jullie ‘kende’. Gek was dat. Maar ook fijn. Om wat met de kindjes te keutelen, een hoelahoeppoging te wagen en erg leuk te kletsen met Rinke. Jammer dat mijn jongens er niet bij waren.
  Veel plezier in de aanloop naar de mijlpaal van Neel. Want zo mag ze dan toch wel heten? Die dame die steeds haar broek op moest tillen om het hoepeltje er onderdoor te kunnen rollen.
  Oja, en Lehti is de naam…geen Lethi ;-) dat betekent ‘blaadje’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s