Een goeie plek om stroopwafels te eten.

We kwamen er maar niet uit. Eigenlijk wilde ik alles wat Rinke niet wilde en Rinke precies dat waar ik geen zin in had. Zeldzaam voor ons. En dat we nou chagrijnig zouden moeten worden om iets dat in principe leuk zou moeten zijn, tamelijke stom. Op een gegeven moment gromde Rinke zelfs dat hij wilde dat we die goedkope treinkaartjes maar niet gekocht hadden. Groningen? Amsterdam? Utrecht? Naar een museum in elk geval, maar welk? ‘Nou ja, Groningen dan maar,’ schokschouderde Rinke uiteindelijk, waarop we dan toch maar naar het station vertrokken.

Eenmaal onderweg klaarden we op, toch wel erg leuk, zo met de hele club op pad! Tot we bij ’t station aan kwamen en de trein naar Groningen net zagen vertrekken. Wat nu? De volgende zou pas over een uur gaan. We besloten te blijven wachten op ’t station (dat was ook niet voor ’t eerst trouwens) en gewoon de eerstvolgende trein te pakken. Zoals we dat in OV-jaarkaarttijden ook deden. En zo belandden we in Amsterdam. Waar we niet naar het van Gogh gingen, niet naar het Stedelijk en nou ja, eigenlijk helemaal niet naar een museum gingen.

Wat we wel deden: we kochten stroopwafels en pakjes Jip en Janneke drinken bij de Hema to go op ’t station. Nou nou, poe poe, heel avontuurlijk! Behoorlijk avontuurlijk, want we deden dit wel in Amsterdam en daar gebeurt het dan zo maar dat er een hele horde politiemensjes de Hema bestormt en vlak voor je neus een man in de boeien slaat, wegens winkeldiefstal (nu wilt u alles weten ook natuurlijk, ’t ging om een aardbeiensmoothie, inmiddels half leeg gedronken en 2 paar sokken) en ernstige bedreigingen (‘Morgen kom ik terug en hak ik je kop er af’) jegens het winkelpersoneel. Jip en Nisse waren zwaar onder de indruk. En ik ook, maar dan van ’t zeer koelbloedige winkelmeisje.

Verder zwierven we wat door de Negen Straatjes, langs de grachten in de zon (ZON! Die hebben we in Meppel niet, alleen dat was al geweldig.) en vermaakten ons. ‘Wat vond je nou ’t leukst?’ vroeg ik Jip op de terugweg. ‘Samen op een bankje langs de gracht zitten en stroopwafels eten.’ zei Jip. ‘En gewoon, lekker de hele dag samen op stap, samen in de trein.’ Meer was er ook niet nodig, topdag!

Hou oud ben je ook al weer, Neeltje?

Ze wilden maar niet voor ons stoppen, die treinen, tot die ene, naar Amsterdam.

Leuke mannen in de trein.

Frietjes eten voor 't station in de zon.

Neeltje vond het heel relaxed in Amsterdam.

Voor de bakker.

Een goeie plek om stroopwafels te eten.

En weer terug met de trein, broertje en zusje mochten samen op een bankje, ging wel goed daar. Maar wat doet Nisse daar nou met Neeltjes voetje?

Advertenties

19 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

19 Reacties op “Een goeie plek om stroopwafels te eten.

 1. Daar wordt een chagerijnig meisje in de trein naar Den Haag nou blij van, van zo’n vrolijk logje! :)

 2. Gewoon een dagje slenteren kan ook heel fijn zijn.
  Lekker zonder doel.
  Heerlijk!

 3. Voor een Fijne Dag heb je niet veel nodig, zo blijkt maar weer. En simpele dingen zijn al snel een stuk(je) spannender in Amsterdam, dat is waar. ;-)

 4. I absolutely lóve De Negen Straatjes!
  Wat een fijne foto’s weer.

  • sanneke

   Ja, ik ook. Toen ik in Amsterdam studeerde kwam ik er ook al graag. De bakker waar Nisse voor staat was altijd mijn favoriete bakker in Amsterdam, hij was helaas dicht toen we er nu kwamen.

 5. Het is weer bewezen: niet het doel, maar het gezelschap maakt de reis!

 6. Eline

  Ik vind dat jullie altijd hartstikke leuke dingen doen met jullie kinderen! En ach, een keer geen museum vinden zij, gezien de foto’s enzo, vast geen punt. En hmm, stroopwafels! Warme? En Jip en Janneke is altijd goed ;-)

  • sanneke

   Ze zijn gek op musea, Jip zag affiches voor ’t van Gogh en mijmerde al: ‘De volgende keer dat we naar Amsterdam gaan wil ik daar naar toe!’, maar voor afgelopen zondag vonden we ’t wel even genoeg zo.

 7. Ik vermoed dat van Gogh dat ook wel eens deed (maar dat weet jij beter dan ik), zo aan de waterkant zitten. Met een palet en een ezel en zo. Ik vind het dan ook erg cultureel. Ja, en dan Amsterdam natuurlijk. Dat doet het ‘m. Fijn hoor, het heel soms niet eens kunnen worden met Rinke en zo aan de andere kant van Nederland belanden. Als je nog meer treinkaartjes hebt (en vakantie over), kun je alsnog naar Grunn komen. Daar zijn ook stroopwafels, denderen geen treinen voorbij -want eindstation- en er is ook veel cultureels deze week (ik zegde iemand toe wat reclame te maken, vandaar). Maar dat wist je vast al. Wel jammer van de zerotoleranceactie bij de Hema. Maar misschien hoort dat ook wel bij Amsterdam, die mooie stad.

 8. Lekker zo’n dagje. Waren dat de kaartjes van de Hema? Die hebben wij ook nog.

 9. Lekker zo’n dagje. Waren dat de kaartjes van de Hema? Die hebben wij ook nog. Alleen zijn die geldig tot en met zondag. Hadden de kaartjes al gekocht voor we besloten op vakantie te gaan. Ach ja.

  • sanneke

   ’t Waren Hema kaartjes inderdaad. Jammer dat je die van jullie niet meer kunt gebruiken, maar er komt nog wel eens zo’n actie (nu zelfs bij de AH).

 10. Een dagje Amsterdam is altijd een goed idee. En dan inderdaad juist niet de musea induiken, maar gewoon op een bankje zitten. Met stroopwafels. Eventueel.

  • sanneke

   De pestostokjes en kaasstengels van de Hema deden ’t er ook goed (Jip en Neeltje waren eigenlijk de enigen die er stroopwafels aten, maar anders werd het zo’n lange titel).

 11. Ik heb al heel lang een leuk idee, maar het komt er nooit van: een Lonely Planet van Nederland kopen en dan toerist in eigen land spelen. Een rondvaart in Amsterdam, naar de Zaanse Schans, de Kinderdijk, de Keukenhof en Volendam. Lijkt me lachen.

 12. Wij gaan dat binnenkort ook ‘ns doen, zo’n dagje Amsterdam. Het ziet er zo gezellig uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s